Dubbele beenbreuk Kika van Es: 'Ik hoorde het kraken op de tribune'

7 april 2014 om 13:09 • Aangepast 24 april 2020 om 11:21
nl
De ernstig geblesseerde Kika van Es uit Boxmeer vliegt maandag terug naar Nederland. De voetbalster van het Nederlands vrouwenteam liep afgelopen weekend tijdens een interland met Griekenland een dubbele beenbreuk op na een tackle van achteren. Naar verwachting wordt Van Es, die in de competitie uitkomt voor PSV/FC Eindhoven, maandag of dinsdag geopereerd.
Geschreven door

In de tweede helft van de interland haalde de Griekse Sideri Van Es hard onderuit. Ze kwam met gestrekt been van achteren in. Het was meteen duidelijk dat het goed mis was met Van Es. Francis Grondhuis van de KNVB zat op de tribune toen het noodlot toesloeg. "De wedstrijd was in een groot stadion met een sintelbaan. Ik zat dus best ver van het veld, maar ik hoorde het gewoon kraken. Echt gruwelijk."
Dubbele beenbreukVan Es moest met een ambulance van het veld worden gehaald. In het ziekenhuis bleek dat Van Es zowel haar kuitbeen als haar scheenbeen heeft gebroken.
De wedstrijd werd niet uitgezonden op televisie. De KNVB heeft wel beelden gemaakt voor analysedoeleinden, maar weigert de beelden van de overtreding vrij te geven. "Te gruwelijk'', meent Grondhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.