Buurtvader Gestel: 'Ik ga derde overvaller Goldies Deurne niet aangeven'

SON - Abdellah Oualkaid, buurtvader in het Eindhovense stadsdeel Gestel, zegt dat hij de derde dader van de overval in Deurne niet gaat aangeven. Dit ondanks het feit dat de buurtvader een goed beeld heeft wie deze derde dader is. Oualkaid zei dit dinsdag in het Omroep Brabant programma Onder Ons. "We moeten het zeker weten, gissen heeft geen zin."
Daarom heeft Abdellah Oualkaid maandag al de oproep gedaan dat de derde dader zich moet melden bij de politie. "Het gaat erom dat hij geholpen wordt. De daad is niet goed te keuren maar deze jongen is nog steeds een mens."

Volgens Oualkaid gaat de derde dader 'door een hel'. "Hij is met twee maten op pad gegaan en heeft nu twee maten minder. Hij gaat door een hel, dat kan niet anders. Ik gun de derde dader rust", zegt de buurtvader.

Geen verrader
Volgens Oualkaid zijn er mensen in de wijk Gestel die weten wie de derde dader is. Maar deze mensen vinden het moeilijk om dat hardop te zeggen. Ze willen geen verrader zijn. Door het dorpse karakter van het stadsdeel verwacht de buurtvader dat de naam wel snel rond kan gaan.

De buurtvader hoopt niet alleen op rust voor de dader maar ook voor de wijk. "De Eindhovense wijk Gestel is toe aan duidelijkheid en de rust moet terug in de wijk. Marokkanen vertrouwen Nederlanders niet meer op straat. Iedereen is bang dat ze met een journalist aan het praten zijn."

Alles over de overval op de juwelier in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.