Video

Zwemstadion Eindhoven opnieuw basis voor SBS6-programma 'Sterren Springen'

9 april 2014 om 04:32 • Aangepast 24 april 2020 om 11:26
nl
Voor het tweede seizoen van de televisieshow 'Sterren Springen' is televisiezender SBS6 opnieuw neergestreken in Eindhoven. Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is ook dit jaar weer de basis voor het programma waarin zestien bekende Nederlanders zich aan het schoonspringen wagen.
Geschreven door

Dinsdagavond zag een bomvol zwemstadion hoe onder anderen Jeffrey Wammes, Peter-Jan Rens, Britt Dekker en Andy van der Meijde in het water sprongen. De een van een wat hogere duikplank dan de ander. En de een ook met meer gevoel voor entertainment en show dan de ander.
Jeffrey Wammes: voordeel van turnenSpectaculair was het in alle gevallen, want voor alle deelnemers geldt dat ze volstrekt onervaren op de duikplank staan. Jeffrey Wammes erkent dat zijn turnachtergrond hem voordeel oplevert. "Maar het is toch heel anders wanneer je vanuit een schroef in het water moet landen. Het heeft heel wat extra training gekost voordat zoiets lukte,"  gaf hij toe.
Normaal gesproken zendt SBS6 Sterren Springen live uit op zaterdagavond. Maar voor de eerstkomende uitzending moest een uitzondering worden gemaakt omdat het zwemstadion zaterdag bezet is vanwege de tiende editie van de Swim Cup.
Geheimhouding over uitslagPubliek dat dinsdagavond bij de opname aanwezig was, moest vooraf een geheimhoudingsverklaring ondertekenen en beloven de uitslag niet naar buiten te brengen. Een van de juryleden bij het programma is voormalig topzwemster Inge de Bruijn. Ze was onder de indruk van het zwembad. "Het is een fantastisch bad om in te performen, ook al is het een televisieshow. Het ontbreekt hier aan niks."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.