Geen juridische stappen Academy Bartels tegen model Lonneke Engel

9 april 2014 om 09:36
nl
Academy Bartels in Hooge Mierde onderneemt vooralsnog geen juridische stappen tegen voormalig topmodel Lonneke Engel. De verklaring van Joep Bartels is duidelijk. "Elke reactie van ons geeft weer een tegenreactie."
Geschreven door

Het in Eindhoven geboren topmodel deed in maart aangifte tegen de gerenommeerde rijstal vanwege dierenmishandeling van haar paard U2, dat bij Bartels gestald stond.
Het paard zou verwondingen hebben opgelopen door te scherpe sporen en de kaken zouden ontwricht zijn door het gebruik van het bit. "We werden overvallen door het nieuws van de aangifte", zegt Joep Bartels. "We moesten reageren terwijl we nog geen dagvaarding gezien hadden. Onze advocaat heeft ons aangeraden de zaak rustig af te wachten."
Reactie Lonneke Engel "Bij Bartels gaan ze niet inhoudelijk op de zaak in, ze praten alleen over mijn persoon", reageert Lonneke Engel. "Maar het gaat niet om mij, maar om wat ze met mijn paard gedaan hebben. Het paard laten doorrijden met kapotte kaken, dat kan echt niet."
Het model weerspreekt dat de aangifte voor Bartels als een donderslag bij heldere hemel kwam. "Er is al zeker drie weken van tevoren contact geweest over de problemen, maar ze wilden er niet op in gaan. De rechter mag zich er nu over uitspreken." Zo meldt het Eindhovens Dagblad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.