Moslima in niqaab mishandeld in Eindhoven: 'veel moslims zijn bang'

EINDHOVEN - Veel moslims voelen zich niet meer veilig op straat. Dat stelt Amar Nejjar, manager van de moskee Al-Fourqaan in Eindhoven. Hij trekt aan de bel na de mishandeling van een vrijwilligster van de moskee op de Woenselsestraat in deze stad, woensdagmiddag.
Volgens Nejjar werd de vrijwilligster rond twee uur bij de Plus-supermarkt in elkaar geslagen door twee jonge mannen. "Ze kreeg klappen en haar bedekkende kleding werd van haar lichaam getrokken. Omstanders zagen de gebeurtenis en schoten de vrouw niet te hulp." De vrouw zou een baby bij zich hebben gehad.


Politie zoekt getuigen
De vrouw heeft aangifte gedaan van de mishandeling. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Het personeel van de Plus heeft niets van de mishandeling meegekregen, zegt een woordvoerder van de supermarkt.


'Situatie mag niet escaleren'
Het verhaal baart Nejjar veel zorgen. "Iemand die vanwege geloofsprincipes wordt mishandeld op klaarlichte dag, dat is niet toelaatbaar." Hij vreest dat het geweld tegen moslims toe zal nemen, onder meer door de recente uitspraken van PVV-politicus Geert Wilders en allerlei geweldsincidenten.

"Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt", stelt de voorzitter. "De situatie zoals die nu is, mag niet escaleren. Veel moslims zijn bang." De vrouw gaat volgens de moskeemanager aangifte doen.