Ernie Brandts gaat vierdeklasser DIA in Teteringen trainen

TETERINGEN - Ernie Brandts wordt met onmiddellijke ingang trainer bij vierdeklasser DIA. De oud-coach van NAC Breda moet het zaterdagteam uit Teteringen via de nacompetitie naar de derde klasse brengen. Brandts zit zonder werk sinds hij in december als coach werd ontslagen bij Young Africans in Tanzania. Hij heeft tot nu toe geen club gevonden in het betaald voetbal.

Brandts volgt in Teteringen Wanny van Gils als trainer op. Ook Van Gils heeft een NAC-verleden, hij is oud-speler van de Bredase club.

Vriendendienst
Brandts is door Cees Joosen gevraagd om DIA te helpen. "Cees is de clubarts van NAC en tevens een goede vriend van mij. Zijn drie zoons spelen bij DIA. Ze hebben mij gevraagd om hen te helpen. Het is een vriendendienst", zegt Brandts.

De ambities met DIA zijn duidelijk. "We willen allereerst de periodetitel pakken. Daarna gaan we voor promotie naar de derde klasse", aldus Brandts die wil benadrukken dat het niet om 'job' gaat, maar om vriendendienstje. "Ik word door iedereen gebeld met de vraag of ik een nieuwe baan heb. Ik snap de ophef niet zo."

Debuut egen Barça
Via een vriend kwam Ernie Brandts bij DIA terecht, zo meldt BN DeStem. Donderdagvond heeft Brandts zijn eerste training gegeven in Teteringen. Zaterdag maakt hij als het goed is zijn debuut op de bank in de uitwedstrijd tegen Barça in Breda.

Brands was eerder assistent bij PSV en hoofdtrainer bij FC Volendam, NAC Breda, Rah Ahran FC (Iran), APR FC (Rwanda) en Young Africans (Tanzania).
Meer over dit onderwerp:
voetbal ernie brandts dia nac breda trainer
Deel dit artikel: