Video

Verbeeten Challenge: met positieve energie fietsen voor kankeronderzoek

12 april 2014 om 15:34 • Aangepast 24 april 2020 om 11:36
nl
Normaal gesproken is het Verbeeten Instituut in Tilburg geen vrolijk plek om te komen. Het is een plek waar kankerpatiënten bestraald worden. Maar deze zaterdag bruist het er van de positieve energie. Het instituut vormt de start en finish van de eerste editie van de Verbeeten Challenge. In totaal werd zo'n 24.600 euro opgehaald. Het uiteindelijke eindbedrag ligt nog wat hoger.
Geschreven door

Zeshonderd sportievelingen fietsen en wandelen uiteenlopende afstanden om geld bijeen te brengen voor kankeronderzoek. Jacques Grandjean maakt zich op voor het koningsnummer van de Verbeeten Challenge, een toertocht van honderd kilometer door Tilburg, Breda en Den Bosch. In die drie steden heeft het Verbeeten Instituut vestigingen.
Team Grandjean wonHet leven lacht Grandjean toe, vertelt hij lachend. "Ik ben getrouwd en heb twee mooie kindern. Mooier kan het niet worden." Eind 2004 was dat wel anders. Toen kreeg hij te horen dat hij zaadbalkanker had.
Grandjean vocht met zijn vrouw en de specialisten van het Verbeeten Instituut tegen de ziekte. En 'team Grandjean' won. Zaterdag stapt hij op de fiets om geld in te zamelen en er zo aan aan bij te dragen dat toekomstige kankerpatienten hun gevecht ook winnen.
'Fantastisch!'Iets na tien uur vertrekken Grandjean en zijn ploeggenoten. Bij de start worden ze aangemoedigd door Luc Scheijmans, radiotherapeut bij het Verbeeten Instituut. Zijn enthousiasme is duidelijk zichtbaar en hoorbaar als hij de fietsers toeschreeuwt.
Scheijmans legt uit wat er gaat gebeuren met het geld dat zaterdag in het laatje wordt gebracht. "We zijn bezig met een prostaatproject. We willen graag nieuwe technieken naar deze regio halen. Zodat een iemand straks niet meer naar Amsterdam of Rotterdam hoeft, maar gewoon hier behandeld kan worden. Dit is echt samen sterk tegen kanker, fantastisch!"
Ruim 24.600 euroIn totaal werd er zaterdag zo'n 24.600 euro opgehaald voor het goede doel. Er moet nog wat geld binnenkomen van verkocht eten en drinken, dus het eindbedrag zal nog iets hoger worden.
Bedoeling is dat de Verbeeten Challenge jaarlijks terugkeert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.