Bénédicte Ficq: 'Verklaring juweliersechtpaar Deurne via advocaat niet objectief'

14 april 2014 om 12:57 • Aangepast 24 april 2020 om 11:40
nl
"Jan-Hein Kuipers baseert zich niet op objectief onderzoek, maar slechts op een verklaring van de juweliers", dat zegt Bénédicte Ficq, de advocaat van de nabestaanden van de doodgeschoten Youssef F. "Het is maar een deel van het verhaal", laat ze aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Ze heeft de beelden van de fatale overval in Deurne niet gezien en zegt dus op het objectieve deel van het onderzoek te wachten.
'Beelden niet gezien'"Maar ook advocaat Jan-Hein Kuipers heeft de beelden nog niet gezien en hij baseert zijn relaas dus niet op een objectief onderzoek", aldus Ficq. "We hebben nu maar één kant van het verhaal gehoord, de andere kant is helaas niet na te vertellen", zo gaat ze verder.
"Het is nu dus hopen op meer duidelijkheid." Ficq zegt verder dat ze wel een reactie van justitie had verwacht. "Ik hoop dat het een aansporing is voor justitie om snel met het hele dossier te komen zodat iedereen een concreet beeld krijgt van het technisch onderzoek."
'Etniciteit uit discussie'Tegen het Eindhovens Daglad zegt de raadsvrouw dat deze zaak niks met afkomst van de verdachten te maken heeft. Ze is blij dat naar aanleiding van het verhaal van het echtpaar 'de etniciteit uit de discussie wordt gehaald'. "Het gaat om mensen, niet om bevolkingsgroepen."
Marina Sanders verklaarde aan advocaat Jan-Hein Kuipers dat ze de mannen niet als Marokkanen zag, maar als overvallers. "Dat vergeet een deel van Nederland", aldus Kuipers.
Plasman nog niet gereageerdPeter Plasman, de advocaat van de nabestaanden van de 20-jarige Abdel H., heeft nog niet gereageerd op het verhaal van het juweliersechtpaar.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.