Video

Koninklijke felicitaties voor echtpaar Van der Vloet in Oss bij 70-jarig huwelijksfeest

14 april 2014 om 18:49 • Aangepast 24 april 2020 om 11:41
nl
Begin twintig waren ze toen ze op 14 april 1944 trouwden, Antoon en Wies van der Vloet-Bek in Oss. Maandag vierden ze hun 70-jarig huwelijk. En dat is zo uitzonderlijk dat burgemeester Buijs niet alleen een grote bos bloemen meebracht, maar ook een koninklijke taart met een oranje kroon en de felicitaties van Willem-Alexander en Máxima.
Geschreven door

De 91-jarige Wies en haar 92-jarige Antoon leerden elkaar kennen toen Wies op vakantie was in Boxtel. "Ik zag haar lopen op straat en ik zei: dat is de mijne," zegt Antoon. De verkering volgde vanzelf.
Er kwamen twee kinderen, daarna tien jaar lang geen en vervolgens kreeg het paar nog drie zonen. De jongste is nu 46. "En hij is nog maar net het huis uit", zegt Wies.
Nog steeds zelfstandig wonenHet briljanten echtpaar woont al vijftig jaar in hetzelfde huis in Oss waar ze ook hun kinderen grootbrachten. Dankzij wat aanpassingen kunnen ze er nog volledig zelfstandig wonen. "Ze willen wel dat we weggaan, maar hier weten we wat we hebben," zegt Antoon.
Dat ze een taart zouden krijgen van de koning was ze al verteld door oud-burgemeester Klitsie van Oss. Die bracht bij een vorig huwelijksjubileum al de schaal en de taartschep en beloofde dat bij hun 70-jarig huwelijksfeest de taart van de koning zou volgen. Wies vindt het geweldig.
Het is geven en nemenOp de vraag hoe ze het zeventig jaar lang met elkaar hebben volgehouden komt een helder antwoord: "Het is geven en nemen. Vooral veel geven en dan komt het nemen vanzelf", aldus Antoon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.