Dode katten in kuil Rosmalen blijken vermoord, 'Kat was al in behoorlijk verre staat van ontbinding'

15 april 2014 om 21:01 • Aangepast 24 april 2020 om 11:45
nl
De twee katten die maandag in een kuil in Rosmalen werden gevonden zijn vermoord. Dat zegt dierenarts Inge Verkroost die de dieren onderzocht heeft op verzoek van de baasjes. Van één kat is de hals doorgesneden, de ander heeft waarschijnlijk een klap in zijn nek gehad.
Geschreven door

De dader heeft bij een van de katten waarschijnlijk de keel doorgesneden. "De kat was al in behoorlijk verre staat van ontbinding. Het enige dat ik nog kon zien was dat een groot stuk van de hals van de kat ontbrak", vertelt Verkroost.
Hals doorgesnedenDe dierenarts concludeert daarop dat de hals van de kat is doorgesneden. "Dat betekent dat daar waarschijnlijk een wond heeft gezeten. De ontbinding is daar dus een stuk sneller gegaan."
Het andere dier heeft waarschijnlijk een flinke klap in zijn nek gehad. "Er zat een diepe wond in de nek, tot aan de nekwervels, die waren gebroken."
Identificatie moeilijkDe twee katten waren de enige dieren die nog geïdentificeerd konden worden in de kuil. Er lagen nog meer kadavers. In theorie is het mogelijk om eventueel nog meer dieren te identificeren als ze gechipt zijn.
"Als je alle resten verspreid en er met een chiplezer overheen gaat moet dat kunnen. Die chips hebben een glazen omhulsel en vergaan niet zo snel", voorspelt Verkroost.
Röntgenfoto'sDe dierenarts heeft ook nog röntgenfoto's gemaakt van de katten. Daaruit bleek dat de katten niet zijn neergeschoten. De dode dieren blijven nog een maand in de koeling van de dierenkliniek liggen, zodat ze later wellicht nog een keer onderzocht kunnen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.