Video

FED Cup-team op gravel in Maaspoort tegen Japan

16 april 2014 om 11:48 • Aangepast 24 april 2020 om 11:46
nl
Het Nederlandse FED Cup-team speelt dit weekend in de Maaspoort in Den Bosch tegen Japan. Onder leiding van captain Paul Haarhuis kunnen Kiki Bertens, Michaëlla Krajicek, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp via een play-off wedstrijd promotie afdwingen naar wereldgroep II. Daarbij worden kosten noch moeite gespaard. In de Maaspoorthal is speciaal een gravelbaan aangelegd.
Geschreven door

Nederland plaatste zich in februari voor het promotieduel door in Boedapest de voorronde te winnen. Het is voor het eerst sinds 2002 dat Nederland weer mag spelen om een plek in wereldgroep II.
Voordeel op gravelDe keuze om een gravelbaan aan te leggen in de Maaspoort in Den Bosch  is een bewuste, zo zegt bondscoach Paul Haarhuis. "Dat is vooral uit de gedachte dat wij veel liever en veel meer op gravel spelen dan de Japanners. Zij spelen meer op hard court. Het is wel de bedoeling dat wij daar wat meer voordeel op hebben."
Maar ook op gravel zal het voor de Nederlandse tennissters niet meevallen om Japan te verslaan. "Het wordt een heel moeilijke opgave maar ik denk wel dat het geloof in dit team er is dat ze het kunnen. Maar het moet allemaal wel kloppen en meevallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.