Video

Meisje door staffordshireterriër aangevallen: 'De schuld ligt niet alleen bij de hond', aldus fokker

16 april 2014 om 19:35 • Aangepast 24 april 2020 om 11:48
nl
Olaf Verhorevoort uit Helmond fokt en verkoopt Amerikaanse staffordshireterriërs. Dinsdag vielen twee honden van dit ras, twee meisjes aan. Een van de meisjes werd meerdere keren in het gezicht gebeten. Volgens Verhorevoort ligt de schuld niet alleen bij de hond.
Geschreven door

De twee zusjes werden dinsdagmiddag in een afgesloten huisje in een recreatiepark aan de Vijverweg in Schijndel aangevallen door de honden van hun vader. De honden zaten opgesloten in een bench.
Toen een van de meisjes de bench opende werd ze meteen aangevallen. Een 6-jarig meisje raakte zwaargewond. Volgens fokker Olaf Verhorevoort is het hoogst ongebruikelijk dat een hond zomaar opeens aanvalt. "Een goed opgevoede hond is voor 99,9% betrouwbaar."
Dominant rasDe Amerikaanse staffordshireterriër is een hond die goed gefokt en opgevoed moet worden zegt Verhorevoort. "Het is zeker een dominant ras. Maar eigenlijk alleen tegenover het eigen soort."
Verhorevoort vindt dat honden van dit ras meteen ingeslapen moeten worden op het moment dat ze vals zijn of worden. Dan is er genetisch iets mis en kunnen ze gevaarlijk worden. In overleg met de eigenaar heeft de politie de honden uit Schijndel door een dierenarts laten inslapen.
Grijze circuitVoor Amerikaanse staffordshireterriërs geldt een streng fokregelement. Er mag alleen met gekeurde honden gefokt worden. Die honden moeten een MAG test afleggen. Daarbij wordt gekeken naar de karaktereigenschappen van de hond.
Toch worden er op Markplaats veel pups aangeboden van honden die zo'n test niet hebben doorlopen. En daar gaat het volgens de fokker mis. "Mensen die besluiten een Amerikaanse staffordshireterriër aan te schaffen moeten dat altijd doen bij een erkende fokker."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.