Nieuws uit Oisterwijk over Amanda Todd slaat wereldwijd in als een bom

OISTERWIJK - Het Oisterwijkse nieuws in de Canadese zaak over de zelfdoding van Amanda Todd haalt wereldwijd alle headlines. Grote kranten als het Britse The Guardian en het Franse Le Figaro schrijven erover. Ook veel internationale televisiezenders berichten er over.
In januari werd op een bungalowpark in Oisterwijk de 35-jarige Aydin C. aangehouden. Hij is mogelijk de afperser van het 15-jarige meisje uit Canada.

Internationale berichten
Amanda plaatste in september 2012 een filmpje op YouTube. Daarin vertelt ze dat ze wordt gepest en afgeperst. Een maand later pleegde ze zelfmoord. "Ze bracht pesten wereldwijd onder de aandacht", schrijft The Guardian. The Washington Post schrijft dat de verdachte alleen woonde en geen kinderen heeft.

In Canada is de aandacht voor het onderwerp nog veel groter. CBCNews praatte met Omroep Brabant over de zaak en CTV News opende de uitzending met 'een grote doorbraak in de zaak van Amanda Todd'. 

Trending op social media
The Vancouver Sun meldt dat de hashtag #RIPAmandaTodd trending is op Twitter. Twitteraars plaatsen opnieuw colondeances voor Amanda Todd. Ook de Facebookpagina R.I.P. Amanda Todd stroomt vol met steunbetuigingen.

Lees alle berichten over de zaak-Amanda Todd terug op onze themapagina.