Telefonische bedreiging voor advocaat van Aydin C. die Amanda Todd afperste

OISTERWIJK - Advocaat Christian van Dijk van de 35-jarige Aydin C. is telefonisch bedreigd. Dat laat hij weten aan Omroep Brabant. “Vooralsnog doe ik geen aangifte, maar alle bedreigingen worden wel meteen doorgespeeld naar justitie.”
"Het is niet zo dat ik nu continu om mijn schouder kijk omdat ik bang ben dat iemand me iets aandoet", zegt Van Dijk. Hij verwacht wel dat het aantal bedreigingen toeneemt als de zaak rond Aydin C. groter wordt. De bedreiger was boos om het feit dat Van Dijk 'een Turkse pedofiel' verdedigt.

'Geen pedofilie'
"Ik vind dat de zaak niet neigt naar pedofilie, terwijl de zaak nu wel dat stempel heeft gekregen. Er is veel meer sprake van afpersing", vertelt Van Dijk. Hij heeft C. al enkele keren gesproken, maar over de inhoud van die gesprekken wil Van Dijk niets kwijt. Na het Paasweekend komt de advocaat mogelijk met meer informatie.

Aydin C. werd in januari op een bungalowpark in Oisterwijk aangehouden. Mogelijk is hij de afperser van de 15-jarige Amanda Todd uit Canada. Zij zou door C. zijn afgeperst met beelden waarop ze gedeeltelijk naakt te zien was. Amanda werd daardoor ernstig gepest. Ze deed haar verhaal via een filmpje op YouTube. Een maand later pleegde ze zelfmoord. Het nieuws over Amanda Todd sloeg wereldwijd in als een bom.

Lees alle berichten over de zaak-Amanda Todd terug op onze themapagina.