Landmachtdagen in Brabant

BREDA - Dat Breda een defensiestad is, is woensdag helemaal duidelijk. De Landmacht bestaat 200 jaar en dat wordt in Breda uitbundig gevierd tijdens de Landmachtdagen. In de binnenstad en rond het Kasteel van Breda zijn allerlei activiteiten van het leger in de stad. Maar de rest van Brabant komt ook ruimschoots aan bod.
De KMA, De Seeligkazerne, de parachutistenschool. Breda heeft een hoop groen in de stad. Legergroen. Woensdag tijdens de tweede landmachtdag zal dat nog veel groener zijn.

Soldaten lopen door de binnenstad op stadpatrouilles. In het Valkenberg, het stadspark worden oefeningen uitgezet. In de haven staat wat spectaculairs te gebeuren.

Bom
De Landmachtdagen worden in heel Nederland gehouden en zijn dinsdag begonnen. Brabant komt ruim aan bod. Militairen stonden al voor de klas, gingen voetballen met F'jes in Waalwijk, legervoertuigen stonden op dorpspleinen en militairen vertelden overal hun ervaringen.

De fanclubdag van PSV werd verrast met een bezoek van het leger. De Explosieve opruimingsdienst Defensie EOD ruimt in iedere provincie een bom. In Brabant gebeurt dat in Oudenbosch.Uitgebreid programma
In Breda bezoeken cadetten van de KMA de Dirk van Veenschool, de Boeimeerschool en het Graaf Engelbrecht. In Geertruidenberg gaan soldaten abseilen.

In Tilburg zijn er demonstraties op evenemententerreien Het Laar. In Vught worden mijndetectoren gedemonstreerd en in Eersel is er flink survivalprogramma.
Meer over dit onderwerp:
kriskras defensie landmachtdagen