Video

'Het Zuide(n)': Gerard en Gé brengen loflied op Brabant en Limburg met Philharmonie Zuidnederland

24 april 2014 om 11:15 • Aangepast 24 april 2020 om 12:02
nl
Gerard van Maasakkers en zijn Limburgse collega-zanger Gé Reinders hebben donderdagmorgen bij Omroep Brabant en L1, de regionale omroep in Limburg ,voor het eerst hun nieuwe nummer 'Het Zuide(n)' laten horen. De twee zangers schreven het nummer samen voor de tournee die ze in juni gaan maken met Philharmonie Zuidnederland.
Geschreven door

'Het Zuide(n)' was in Limburg én Brabant precies om kwart over negen voor het eerst te horen. Gerard van Maasakkers was hiervoor te gast in Eindhoven bij het dagelijkse radioprogramma van Kristian Westerveld. Het tweetal had contact met Gé Reinders die op datzelfde moment op bezoek was bij L1.
Brabantse én Limburgse wortels Philharmonie Zuidnederland is een orkest dat is ontstaan door een - om bezuinigingsredenen afgedwongen - fusie van het Limburgs Symfonie Orkest en Het Brabants Orkest. Het nieuwe orkest wilde in het eerste seizoen de Brabantse én de Limburgse wortels benadrukken door een tournee met de twee zangers. Die besloten toen om sámen een nieuw nummer te schrijven met muziek voor een symfonieorkest.
'Het Zuide(n)' is een loflied op het Nederland onder de grote rivieren, het nieuwe werkgebied van Philharmonie Zuidnederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.