Bakel bestaat 1300 jaar, tijd voor taart!

BAKEL - Bakel bestaat dit jaar 1300 jaar. Tijd voor een feestje, of liever een heel jaar festiviteiten. Maandag het Bakels taartenbakkampioenschap. Vijf vakkundige juryleden oordeelden over ruim dertig baksels. De prijs? Eeuwige roem. Maar in dit geval was meedoen toch echt veel belangrijker dan winnen volgens de deelnemers.
Sommige deelnemers aan het kampioenschap taartenbakken hadden erg hun best gedaan en deden in meerdere categorieën mee. De verscheidenheid aan inzendingen was enorm. Naast min of meer normale cakes en vlaaien waren er diverse zeer mooi gedecoreerde exemplaren. Volgens de jury was het kiezen daardoor een moeilijke klus.

'Wilde eerst niet meedoen'
"De inzendingen liggen nogal ver uit elkaar en ze moeten op vijf punten beoordeeld worden. Dat is lastig", zegt een van de kritische juryleden.

Smaak gaf uiteindelijk de doorslag. De kirschtaart met Bakelse kerktoren van José Janssen won uiteindelijk in de meest zwaarbezette categorie, die van de taarten. "Ik bak heel graag en veel", zegt een verbaasde José nadat ze heeft gewonnen. Eerst wilde ze helemaal niet meedoen, maar na veel aandringen heeft ze dit toch gedaan.

'Eet ze al 25 jaar'
Haar man had wel verwacht dat ze zou winnen: "Haar taarten zijn gewoon het lekkerst en ik kan het weten want ik eet ze al meer dan 25 jaar."

Meer over dit onderwerp:
bakel 1300 jaar taarten kampioenschap jose janssen