Gewonde bij overval op juwelier Le Marquis aan Antwerpsestraatweg Bergen op Zoom, auto's in brand

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom is woensdagochtend rond kwart voor elf een overval gepleegd op het atelier van juwelier Le Marquis aan de Antwerpsestraatweg. Daarbij raakte een medewerker van het atelier gewond aan zijn hoofd. De twee auto´s die de overvallers gebruikten, zijn in vlammen opgegaan.

Het gaat volgens de politie om drie daders die reden in een Peugeot Partner met Belgisch kenteken. Een van hen deed zich voor als pakketbezorger en kwam zo het atelier binnen. Daar werden de schoozoon van de eigenaar en een medewerkster met een vuurwapen bedreigd. De man werd mishandeld en liep daarbij een gebroken kaak en een flinke hoofdwond op. Er werd niet geschoten.

Ook vluchtauto in brand gestoken
De daders staken hun bestelbus na de overval in brand en gingen er vandoor in de auto van de medewerkster van de juwelier, een donkergroene Honda. Die auto werd kort daarna brandend teruggevonden in de omgeving van de Oude Postbaan in Bergen op Zoom. Volgens de politie zijn de mannen daar waarschijnlijk overgestapt in een andere auto. Ze hebben vermoedelijk contant geld en sieraden buitgemaakt.

"Ze nemen geen halve maatregelen", zei een politiewoordvoerder over de daders. De mannen zijn nog spoorloos. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 112.

Slachtoffers
De man die bij de overval gewond raakte, is overgebracht naar het ziekenhuis. De medewerkster ging mee naar het politiebureau om gehoord te worden als getuige. 


Deel dit artikel: