Politie: sterke focus op drugssmokkel via industrieterrein en haven van Moerdijk

1 mei 2014 om 11:20
nl
De politie, andere opsporingsdiensten en toezichthouders zijn druk bezig hun grip te verstevigen op en rond industrieterrein Moerdijk. Eind dit jaar begint het nieuwe haventeam van de politie en sinds begin deze maand is het nieuwe HARC-team van de politie, FIOD, de Belastingdienst en de marechaussee al actief. Met de inzet van deze teams komt de focus nog nadrukkelijker op drugssmokkel te liggen.
Geschreven door

Het HARC-team (Hit And Run Cargoteam) richt zich uitsluitend op de internationale drugssmokkel via de zeehavens van Moerdijk, Vlissingen en Terneuzen. Het twaalf man sterke team is samengesteld uit politiemensen en medewerkers van de drie andere diensten. Dat meldt BN DeStem.
Smokkel van verdovende middelen"We deden hier natuurlijk al onderzoek naar smokkel van verdovende middelen, maar gaan ons nu sterker focussen”, verrtelt Dick Schouten van de politie Zeeland en West-Brabant
Het nieuwe haventeam van de politie Zeeland en West-Brabant (negen man) krijgt de havens en industriegebieden van Moerdijk en Zeeland als werkterrein. Het is een ‘soort wijkteam’ dat zich richt op regulier toezicht en handhaving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.