Connie Louer: 'IND laat Sharif steeds wachten'

TILBURG - De IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst laat Sharif Salihi steeds weer wachten op het besluit of hij in Nederland mag blijven. Dat zegt Connie Louer, de Tilburgse vrouw die zich over de Afghaanse asielzoeker heeft ontfermd. "Het duurt veel te lang voor die jongen, adopteren gaat sneller."

Voor de tweede keer is de datum waarop Sharif hoort wat de beslissing van de IND is, uitgesteld. Hij had 8 april al moeten weten wat er gaat gebeuren. Dat werd de 29ste en nu is de beslissing opnieuw met twee weken opgeschort. Volgens Louer gaat de jongen hier aan onderdoor en valt hij kilo's af van de zenuwen.

Nieuwe kans
De Tilburgse Louers hebben zich over de jongen ontfermd en wilden de uitgeprocedeerde asielzoeker desnoods adopteren. Ze hebben de Tilburgse advocaat Piet Hein Hillen in de arm genomen die de procedure voor een nieuwe asielaanvraag heeft begeleid.

Sharif werd in eerste instantie het land uitgezet, maar kreeg een tweede kans van de IND. Hij mocht zijn verhaal opnieuw doen omdat hij de eerste keer een aantal zaken niet had verteld. Bijvoorbeeld dat hij zijn broertje is kwijtgeraakt tijdens zijn vlucht uit Afghanistan en over het seksueel misbruik door zijn oom. Hij wacht nu nog steeds op het eindoordeel van de dienst.

Patricio
Deze week kreeg de Roosendaalse Patricio te horen dat hij in Nederland mag blijven. Volgens Connie een vergelijkbare zaak. "Wij hopen dat dit Sharif ook mag overkomen, dat staatssecretaris Fred Teeven een uitzondering voor hem maakt. Hij heeft zoveel meegemaakt."

Connie Louer heeft alles aangegrepen om Sharif te redden en is nog steeds in alle staten. "Als we niet snel iets horen van de IND, ga ik naar Den Haag. Naar Teeven toe. Ik heb brieven geschreven naar Geert Wilders, naar koning Willem-Alexander en koningin Máxima en naar meneer Teeven, maar daar hoor je niets op terug."
Deel dit artikel: