Video

200 uur werkstraf geëist tegen stagiaire Hervion College Den Bosch voor ontucht met leerlingen

9 mei 2014 om 00:16 • Aangepast 22 november 2020 om 00:39
nl
Een voormalige stagiaire van het Hervion College in Den Bosch hoorde donderdagmiddag een werkstraf van 200 uur tegen zich eisen en zes maanden voorwaardelijke celstraf voor ontucht met twee 15-jarige leerlingen. Ook vindt de officier van justitie dat er een schadevergoeding moet worden betaald van 3500 euro aan de twee leerlingen.
Profielfoto van
Geschreven door

De 28-jarige vrouw uit Den Bosch wordt verdacht van ontucht met een 15-jarige jongen, die een vorm van autisme heeft. Daarna zou ze zich vergrepen hebben aan een 15-jarig meisje. Het contact met leerlingen ontstond op schoolfeestjes.
De verdachte vrouw verklaarde donderdag met klem dat het meisje begonnen was met zoenen. Later ging dat in bed verder. De voormalig stagiaire benadrukte de hele zitting dat het initiatief van de leerlingen uitging tot ergernis van de officier van justitie.

Wachten op privacy instellingen...

VerantwoordelijkheidDe rechter confronteerde haar met haar verantwoordelijkheid: "U was de leraar, bovendien ouder." De verdachte liet duidelijk merken dat ze de zaak en de verklaring van het meisje overdreven vond.

Wachten op privacy instellingen...

"Wist u dat het strafbaar is om als volwassene seks te hebben met een minderjarige?", vervolgde de rechter. "Ik voelde alléén warmte en liefde", was het antwoord van de 28-jarige voormalig stagiaire.
PersoonlijkheidsstoornisEen psycholoog verklaarde dat er bij de vrouw een persoonlijkheidsstoornis is vastgesteld en daardoor verminderd toerekeningsvatbaar is. "Ik snap niet dat ik me zo als puber heb kunnen gedragen", zei de vrouw daarop.
Volgens de reclassering moet de verdachte opgenomen worden. Zelf vindt ze ook dat ze hulp nodig heeft.
Moeite met vak van leraresTegenover de rechter verklaarde de voormalig stagiaire moeite te hebben met het vak van lerares. Ze had zelfs het advies gekregen om te stoppen.
Aan het eind van de zitting wilde de advocaat van de ex-stagiaire duidelijk hebben dat de vele media-aandacht voor de zaak de stagiaire al flink geschaad had. Bovendien zouden de slachtoffers tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd.

Wachten op privacy instellingen...

Seksueel getinte FacebookberichtenDe zaak kwam aan het licht toen twee scholieren van het Hervion aangaven dat ze door haar misbruikt waren. Naar aanleiding van deze beschuldigingen stelde justitie een onderzoek in. Beschuldigingen die volgens de verdachte voortkomen uit rancune.

Wachten op privacy instellingen...

De 28-jarige vrouw zou seksueel getinte Whatsapp- en Facebookberichten naar minderjarige leerlingen verstuurd hebben. Volgens de twee scholieren, die anoniem willen blijven, is er meer gebeurd.
De twee slachtoffers zeggen dat de vrouw meer jongeren heeft misbruikt. Het is echter bij twee aangiftes gebleven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.