Prodrive betaalt één euro voor vijver en kunstwerk op Science Park Eindhoven

SON - Prodrive krijgt van de gemeente Son en Breugel voor één euro de vijver op het Science Park Eindhoven en het kunstwerk Son-O-House. Voorwaarde is dat het hightechbedrijf zorgt voor het onderhoud van de vijver en het kunstwerk. Prodrive, dat al op dit bedrijventerrein is gevestigd, heeft grootse uitbreidingsplannen.
Het interactieve licht- en geluidkunstwerk, ontworpen door Lars Spuybroek van NOX architecten, werd in 2004 geopend.

Opknapbeurt
In 2008 moest het al voor enkele tonnen worden opgeknapt door het plaatselijke lasbedrijf Jan Swinkels uit Son. "Het was toen een plek waar veel hangjongeren kwamen. Het werd helemaal vernield", vertelt Swinkels, "Ik ben er pas nog geweest en het kan nu wel weer een opknapbeurt gebruiken."

Prodrive wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van het kunstwerk. De gemeente Son en Breugel wil dat het bedrijf het kunstwerk met respect behandelt, maar het mag ook verplaatst of zelfs gesloopt worden als dat nodig blijkt voor de bestemmingsplannen van Prodrive.

Prodrive Campus
De vijver en het kunstwerk heeft het bedrijf nodig voor de uitbreidingsplannen. De één euro is een symbolisch bedrag. Het bedrijf wil in de toekomst groeien van 30.000 naar 54.500 vierkante meter en van zesdhonderd naar 1200 personeelsleden. Een deel van de grond voor deze zogenaamde Prodrive Campus is al in handen van het bedrijf.