Man niet langer verdacht in moordzaak Marja Nijholt (48) in Oss

OSS - De dertigjarige man die eind april werd opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Marja Nijholt in Oss wordt niet verder strafrechtelijk vervolgd.

Justitie heeft besloten dat de man niet langer als verdachte wordt aangemerkt. Hij blijft wel vastzitten in het huis van bewaring in Heerhugowaard, waar hij al een straf uitzit in verband met een andere zaak.

Vorig jaar werd het onderzoek al op een laag pitje gezet, omdat er gewoonweg geen aanknopingspunten meer waren. Twee weken geleden werd ineens de 30-jarige S.Y. in zijn cel aangehouden. Nu blijkt dat hij niets met de zaak te maken heeft, komt het onderzoek weer op hetzelfde lage pitje te staan. Waarom S.Y. werd aangehouden en wat voor aanwijzingen de politie had, wil ze niet zeggen.

Dood in voortuin
De 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede werd op nieuwjaarsdag 2013 dood gevonden in een voortuin aan de Berghemseweg in Oss.  Een man die zijn hond aan het uitlaten was ontdekte het lichaam. De vrouw was doodgestoken. Het moordwapen is nooit gevonden.

Eerdere uitzendingen van de opsporingsprogramma's leverden 26 tips op, maar de gouden tip zat daar niet tussen. Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt naar de dader.

Meer over dit onderwerp:
marja nijholt oss moord
Deel dit artikel: