Video

Politie in verlegenheid gebracht nadat document wordt vergeten na inval: 'Dit mag niet gebeuren'

12 mei 2014 om 21:33
nl
Omroep Brabant heeft een gevoelig politiedocument in het bezit gekregen. Het document gaat over vier verdachten van inbraken en heling uit Den Bosch.
Geschreven door

In het document staat alles over de inval bij vier verdachten in Den Bosch, afgelopen woensdag. Er staat beschreven wie de verdachten zijn, waar ze vandaan komen en waarvan ze verdacht worden.
Een hele lijstVerder staat in het document welke agenten bij de zaak betrokken zijn en naar welke spullen zij zochten bij de inval. Op de laatste van de acht pagina's valt te lezen wat er daadwerkelijk mee is genomen door de politie, onder andere een spelcomputer, horloges en nog tientallen andere spullen.
Advocaat Mark Nillesen, die overigens geen van de vier verdachten verdedigt, zegt dat een dergelijk dossier 'nooit in het bezit van Omroep Brabant had mogen komen'. Hij noemt het 'pijnlijk voor het onderzoeksteam en voor de officier van justitie'.
Reactie politieDe politie zegt dat het document in een woning is achtergebleven na de politieactie. "Blijkbaar is er eerst een kopie van gemaakt", aldus een politiewoordvoerder. Het origineel is door de advocaat van een verdachte teruggegeven aan de politie.
"Dit had niet mogen gebeuren. Momenteel wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke maatregelen er naar aanleiding hiervan getroffen worden", aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.