Olympische Spelen voor konijnen en cavia's, de strijd is losgebarsten in Best

BEST - Konijnen strijden met elkaar wie het hoogst kan springen. En cavia's doen mee aan een hardloopwedstrijd. In de dierenwinkel van Berry de Bruin in Best worden de Olympische Spelen voor knaagdieren gehouden. Daarvoor heeft hij zelfs een stadion in de winkel laten bouwen.
De Bruin wil door het organiseren van de Olympische Spelen mensen meer met hun huisdier laten doen. Samen bezig zijn, spelen en en trainen is goed voor het dier en voor zijn baasje.

Vaker uit het hok
"Dieren worden te veel in hun hok gehouden, er wordt te weinig mee gedaan. Door te trainen voor de Olympische Spelen komen de dieren vaker uit het hok en de mensen hebben dan meer plezier van het beestje", aldus De Bruin.  

Rennen van nature
In het stadion moeten cavia's proberen zo snel mogelijk een hokje in te rennen. Je hoeft ze niet aan te moedigen, dat doen ze van nature. Met een stopwatch worden de tijden bijgehouden. De tijden van de drie snelste cavia's komen op het scorebord te staan.  

Voor de konijnen kunnen er in het stadion stokken worden opgehangen waar ze overheen moeten springen. Lukt het ze, dan gaat de lat steeds een stukje hoger.

Nijntje en Pluisje
Helle Bohnen doet mee met haar konijnen Nijntje en Pluisje. Mogelijk heeft ze Olympische kampioen in handen, want haar konijnen kunnen na drie dagen oefenen al over een lat springen die 35 centimeter hoog ligt. Als trotse coach staat ze langs de kant. "Ik vindt het leuk om met ze te trainen en zij vinden het ook leuk". En uiteraard gaan Nijntje en Pluisje voor een medaille. "We gaan het wel proberen, ja".       

Deelnemen
De Olympische Spelen voor knaagdieren duren nog tot oktober. Tot die tijd kan iedereen dus nog met zijn dier in het stadion terecht.