Belofte maakt schuld: Albert Verlinde eet alsnog zijn kruk (gedeeltelijk) op

HILVERSUM - Het succes van The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival was van tevoren niet door iedereen voorspeld en al zeker niet door entertainmentdeskundige Albert Verlinde uit Cromvoirt. In RTL Boulevard zei hij eerder dat Ilse en Waylon niet eerste zouden worden, anders zou hij zijn kruk opeten. Uiteindelijk werd het duo tweede maar at Verlinde de kruk dinsdagavond alsnog op.
De Giessense voedselfabrikant HAK speelde slim in op de uitspraak van Albert Verlinde. Het bedrijf maakte een reclame waarbij de kruk werd vermorzeld in stukjes en werd klaargemaakt tot een appetijtelijk gerecht.

Tweede, maar toch een kruk
Uiteindelijk werd Nederland tweede op het Eurovisie Songfestival, in RTL Boulevard gaf Verlinde maandag toe dat hij er compleet naast zat: "Ik had het helemaal fout. Morgen ga ik deze kruk nuttigen", beloofde Verlinde toen hij belde met Ilse DeLange.

Dinsdagavond was het zover. Topkok Pierre Wind had de kruk voor Albert op geheel eigen wijze klaargemaakt. Wat te denken van een heerlijke houtgerookte zalm met een stukje kruk, een houtbouillon voorzien van glas rode wijn en een houtmousse? Helemaal een straf was het opeten van de kruk nu dus ook weer niet.

'Harde kruk'
Verlinde vond de kruk naar eigen zeggen hard. Presentator Winston Gerschtanowitz adviseerde Albert zijn hapjes 'gewoon te slikken'. Dat werkte.