Beloning van 5000 euro voor tip over gezochte Mohamed Faghlal uit Den Bosch

DEN BOSCH - De hoofdofficier van justitie in Den Bosch heeft een beloning uitgeloofd van 5000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Mohamed Faghlal uit Den Bosch. Dat werd dinsdagavond bekend bij Opsporing Verzocht. De 24-jarige man wordt door de politie gezocht voor gewelddadige overvallen en ripdeals in heel Nederland.
Hij moest vorige week woensdag bij de politierechter verschijnen, maar werd er bij verstek veroordeeld.

Ripdeals
Volgens de politie maakt Faghlal deel uit van een bende die ripdeals pleegde in heel Nederland. De bendeleden komen uit Den Bosch en Waalwijk en sinds 18 maart zijn er acht aangehouden. Vier zitten er nog vast.

De politie beschouwt Faghlal als zeer gevaarlijk. Hij zou vuurwapengevaarlijk zijn. Volgens zijn advocaat Mark Nillesen is dit 'grote onzin'. Hij vindt de manier van opsporing 'bizar'. Faghlal zou een 'normale, rustige jongen uit Den Bosch' zijn. 

Faghlal is eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij een massale vechtpartij met tientallen Marokkaanse jongeren in de Bossche wijk Kruiskamp. Bij de vechtpartij in 2009 werd geschoten en werd een 25-jarige man fataal in het hoofd getroffen. Faghlal kreeg alleen straf voor openlijk geweld.

Enkele tips
In Opsporing Verzocht werd dinsdagavond nogmaals het portret van de Bosschenaar getoond. Eerdere oproepen op regionale en landelijke tv leverden enkele tips op. Tijdens de uitzending van dinsdag kwamen negen tips binnen.