Zaalvoetballers FCK De Hommel uit Den Bosch grijpen naast de titel door verlies na strafschoppen

17 mei 2014 om 23:54 • Aangepast 24 april 2020 om 12:58
FCK De Hommel uit Den Bosch is er niet in geslaagd om een derde duel af te dwingen in de play-offs om de landstitel zaalvoetbal. In een kolkende Maaspoort werd met 6-6 gelijkgespeeld tegen Hovocubo, dat de strafschoppen vervolgens beter nam. Zo ging de titel naar Hovocubo, dat ook de eerste wedstrijd al gewonnen had.

De Hommel begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat de schaal bij een nederlaag naar de gasten uit Hoorn zou gaan. De ploeg moest in de eigen Maaspoort dus vol voor de winst gaan, maar al na één minuut ging het mis. Mo Darri profiteerde van balverlies van Zouthane: 0-1.
Hovocubo oppermachtig in de MaaspoortTwee minuten later was het bijna 1-1. Mo Allouch kroop goed voor zijn man, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Even later waren Najib el Allouchi, terug van een blessure, en Adil Zothane kansrijk.
Maar zij scoorden niet. Mo Rouggie van Hovocubo even later wel, zo stond het na zeven minuten 0-2. Toen Ivo Rottiné er na tien minuten spelen ook nog 0-3 van maakte, leek de wedstrijd al bijna gespeeld. De Hommel knokt zich terugAdil Zouthane scoorde na dertien minuten de 1-3 met een mooie uithaal. Dat was ook de eerste keer dat het Bossche publiek te horen was in de Maaspoort. De fans van Hovocubo waren tot dat moment veel luidruchtiger.
Twee minuten voor rust was er de aansluitingstreffer voor FCK De Hommel. Hicham Salah, terug van zijn schorsing, bediende Najib el Allouchi en die tekende voor 2-3. Even later schoot El Allouchi ook nog op de lat na een fraaie actie.
Spanning helemaal terugDe Hommel begon de tweede helft, zoals Hovocubo de eerste begon: flitsend. Arda Havar ramde de bal binnen een minuut in de kruising: 3-3. Het bleef daarna spannend. Twaalf minuten voor tijd was er een enorme kans voor Every Janzen van de gasten, maar Morad Talhaoui plukte de bal knap van zijn voeten.
Negen minuten voor tijd moest De Hommel opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Amir Molkarai maakte namelijk 3-4.
Derde adem De Hommel Gelukkig hadden de Bosschenaren ook nog een derde adem. Opnieuw was het Havar die voor de gelijkmaker tekende: 4-4. De Maaspoort ontplofte een minuut later toen een afstandspegel van Mo Allouch via de lat in het doel caramboleerde en daarmee de stand op 5-4 bracht.
Toch was het nog niet klaar. Zeven minuten voor tijd maakte Hovocubo via Rottiné 5-5. Maar dat was het nog niet. Vijf minuten voor tijd tekende Mo Allouch voor 6-5. Het publiek van De Hommel was in extase, aanvoerder Adil Zouthane moest de fans vragen om niet meer het veld in te komen met juichen.
Logisch slot van zinderende wedstrijd: verlengingNog geen minuut na de 6-5, trilde de lat boven Tolhaoui na een schot van Selbach. Ook daarna kreeg Hovocubo nog wat kansen, net als De Hommel. Steeds wisten de Bosschenaren een doelpunt te voorkomen. Maar met nog een minuut op de klok scoorde de ploeg uit Hoorn toch weer: 6-6 door Youssef Makraou.
Dat betekende twee keer vijf minuten verlengen. In de eerste verlenging begon Hovocubo sterk. Gelukkig voor De Hommel miste Selbach een opgelegde kans. Daarna waren er geen kansen meer in de eerste verlenging, wel een gele kaart voor Allouch.
Hovocubo pakt de schaal na strafschoppenIn de tweede verlenging was De Hommel de betere ploeg. Havar en Zouthane probeerden het een aantal keer, maar ze wisten niet te scoren. Strafschoppen dus. En die werden beter genomen door Hovocubo. Havar, Salah en Zouthane misten waardoor de schaal naar Hoorn gaat dit jaar en De Hommel met een kater achter blijft. Aanvoerder Zouthane was na afloop duidelijk in zijn commentaar: "dit voelt niet goed. We zijn zwak begonnen, maar kwamen goed terug. Zij hadden net wat meer geluk en wij misten teveel kansen. " Dat dit de mooiste wedstrijd van het seizoen was interesseerde Zouthane na afloop: "ik snap dat het publiek dit leuk vond, maar ik vond er geen flikker aan."
Trainer Piet Gabriels had op de dubbel gerekend: "Je pakt maar één prijs, de mooiste prijs gaat aan je neus voorbij. Over twee wedstrijden hebben wij de betere kansen gehad, maar als je die niet benut  dan houdt het op."