Inspiratiebeurs voor werkzoekende 55-plussers: 'Wij zijn juist heel flexibel'

BREDA - West-Brabant telt achtduizend werklozen boven de 55 jaar. Rede voor het UWV om een InspiratiePlusDag te organiseren. Ruim achthonderd werkzoekende kwamen maandag naar het Chassé Theater in Breda om daar allerlei workshops te volgen.

Ze zijn te oud, te duur, minder flexibel en gaan niet lang meer mee. Dat zijn de vooroordelen waar werkloze 55-plussers het mee moeten doen. Volgens Regiomanager Niek Iversen van het UWV is dit 'echt onzin'. "Deze doelgroep is juist bereid om zich flexibel op te stellen, ze zijn heel loyaal en minder vaak ziek dan jonge mensen."

Online presenteren
Op de beurs werden allerlei workshops gehouden, zoals jezelf online presenteren en slim netwerken. Niek Iversen: "55-plussers zijn geen digibeten en als ze dat wel zijn dan krijgen ze daarvoor cursussen vanuit het UWV. Het probleem is alleen dat ze niet precies weten hoe ze contact kunnen leggen met de werkgever."

Henri Groen zoekt een baan als verkoper: "Ik heb in de verkoop een brede ervaring bij verschillende werkgevers. Iemand met de beste bedoelingen van 35 heeft die ervaring niet. Door die ervaring kun je jonge mensen goed ondersteunen en ze helpen zich te ontwikkelen."

Heel flexibel
Werkzoekende Ad van Kaam uit Klundert: "We zijn juist heel flexibel. Als 55-plusser heb je vaak oudere kinderen en daardoor kun je je makkelijker aanpassen." Van Kaam zoekt werk als transportplanner. "Je moet ook een beetje geluk hebben natuurlijk, maar ik weet zeker dat het goed komt. Mijn baan is er. Ik weet alleen nog niet wanneer."
Deel dit artikel: