Slachtoffer van Frank R. uit Cuijk: 'Als je verliefd bent, stel je geen vragen'

21 mei 2014 om 20:24 • Aangepast 24 april 2020 om 13:07
nl
"Je schaamt je en je vraagt je af wie het allemaal heeft gezien", zo reageert een meisje dat slachtoffer werd van de praktijken van zedenverdachte Frank R. uit Cuijk. Zij deed woensdagavond voor het eerst haar verhaal in een uitzending van EenVandaag.
Geschreven door

Negen jaar geleden kreeg het meisje te maken met Frank R., die zich vanaf woensdag moet verantwoorden voor de rechter in Assen. In de uitzending van EenVandaag zegt zij: "Ik werd op een gegeven moment gebeld door de politie dat ze materiaal van mij hadden gevonden. Ik heb hem nooit filmpjes gestuurd, het bleek dat hij alles zelf had opgenomen tijdens onze webcamgesprekken."
Geen vragenHet slachtoffer dacht dat ze te doen had met een jongen van rond de twintig jaar. "Ik gaf mijn lichaam maar ik wist niet aan wie. Het begon met dat hij mijn borsten wilde zien. Ik was verliefd op hem, dan stel je er geen vragen bij. Het was spannend en ik wilde hem wat geven. Later wilde hij bijvoorbeeld ook mijn vagina zien en dat ik mezelf zou betasten."
Het meisje is van plan om naar de zittingen te gaan in Assen: "Ik wil niet dat hij mij kent als het meisje van zijn beelden. Ik wil dat hij in de rechtbank het verdriet in mijn ogen ziet, hij moet weten wat het met me heeft gedaan."
'Verwijt haar niets'Een ander slachtoffer wil niet praten over wat er gebeurde. Haar moeder zegt tegen EenVandaag: "Ik heb met mijn dochter afgesproken dat als ze erover wil praten, dat dat kan. Ze weet dat ik haar niets verwijt." De moeder weet nog niet of ze naar de vierdaagse zitting gaat in Assen: "Dit is niet te bevatten, ik weet niet hoe ik zou reageren als ik hem zie."
Frank R. (49) uit Cuijk staat vanaf woensdag vier dagen voor de rechtbank in Assen. Hij wordt ervan verdacht dat hij via internet honderden meisjes tot seksuele handelingen heeft aangezet. In zeker elf gevallen zou het ook tot fysiek contact zijn gekomen tussen R. en slachtoffers. Woensdag gaf R. al toe dat hij enkele jonge meisjes met wie hij seks had heeft geblinddoekt, gekneveld en hun ogen heeft afgeplakt met tape. Hij bekende ook 'ruige seks' te hebben gehad met meerdere meisjes van 12 of 13 jaar.
Lees alles over de zedenzaak Frank R. in ons dossier: omroepbrabant.nl/zedenzaakcuijk.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.