Stortvloed aan negatieve reacties op 'groter' WK-jurkje Bavaria: ‘Maat 42? Waar laat ik m'n borsten?

22 mei 2014 om 02:06 • Aangepast 24 april 2020 om 13:08
nl
Bavaria kwam woensdag veel vrouwen tegemoet na de felle kritieken op het nu al beruchte WK-jurkje. De bierbrouwer in Lieshout maakte bekend dat ze de geelgebloemde HolánDress ook in maatje 42 gaan aanbieden. Op onze Facebook-pagina voelt een overgroot deel van de vrouwelijke Brabantse bezoekers zich nog steeds gepasseerd. "Maatje 42? Waar laat ik mijn borsten dan?"
Geschreven door

Het strakke, gele jurkje dat vrouwelijke voetbalfans tijdens het WK in Brazilië moet verenigen, was er aanvankelijk alleen in maten voor slanke vrouwen (34-40). Dat schoot bij de eigenaresse van de Brabantse kledingwinkelketen Eigen Wijs in het verkeerde keelgat.
Bavaria trok zich de kritiek aan en besloot een maatje 42 aan te bieden. "We zien het als een compliment dat de HolánDress op zoveel belangstelling kan rekenen en dat er zoveel over gesproken wordt", liet Bavaria weten aan Omroep Brabant.[YouTube:body:http://youtu.be/KLcjaDca4Po]
Niet het figuur van DoutzenMaar het gebaar van de bierbrouwer is niet voldoende, vindt men. "Ongelofelijk. Maat 42 een grote maat? Yeah right", verwondert Mariëlle Adam uit Breda zich. Wilma Vergeldt vult aan: "Ik hoop voor jullie niet dat iedereen die een maat groter heeft, geen Bavaria meer gaat drinken. Dat zullen jullie goed merken aan de omzet."
Jessica van den Hatert maakt zich bij het WK-jurkje zorgen om haar borsten. "Waar laat ik die dan? Eroverheen?", schrijft ze op onze Facebook-pagina. Monique van Uum uit Veldhoven verwijt Bavaria dat er alleen wordt gekeken naar vrouwen met een slank figuur. "We hebben nu eenmaal niet allemaal het figuur van Doutzen."[Tweet:body:https://twitter.com/Bavaria/status/464793198968463360]
DiscriminatieMelissa Nobels gaat verder in haar kritiek. Zij beticht Bavaria van discriminatie. "Ik vind dit zo discriminerend voor de vollere vrouwen. Bavaria wil blijkbaar alleen dunne vrouwen zien." Vanaf deze week ligt de HolánDress in de winkel. Ellen van Barschot is in ieder geval definitief afgehaakt. "Ja, nou hoef ik hem niet meer. Ik ga wel voor een Roy Donders-pak sparen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.