Video

Seksbeluste stagiaire Hervion College Den Bosch veroordeeld tot 90 dagen cel en 200 uur werkstraf

22 mei 2014 om 15:15 • Aangepast 22 november 2020 om 00:22
nl
Een voormalige stagiaire van het Hervion College in Den Bosch is donderdagmiddag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 90 dagen en een werkstraf van 200 uur voor ontucht met leerlingen. De officier had ook een schadevergoeding geëist, maar volgens de rechter moeten de slachtoffers daarvoor naar de civiele rechter.
Profielfoto van
Geschreven door

De 28-jarige vrouw uit Den Bosch werd verdacht van ontucht met een 15-jarige jongen, die een vorm van autisme heeft. Daarna zou ze zich vergrepen hebben aan een 15-jarig meisje. Het contact met leerlingen ontstond op schoolfeestjes. Van de 90 dagen cel zijn er 87 voorwaardelijk, met aftrek van het voorarrest.
Volgens de rechter waren de slachtoffers kwetsbare leerlingen. De stagiaire had haar verantwoordelijkheid moeten nemen, stelt de rechter.

Wachten op privacy instellingen...

Ergernis bij justitieBij de zitting twee weken geleden ontstond ergernis bij de officier van justitie omdat de vrouw benadrukte dat het initiatief van de leerlingen uitging. De officier eiste toen 200 uur werkstraf, zes maanden voorwaardelijke celstraf en een schadevergoeding.
De rechter confronteerde de voormalige stagiaire tijdens de zitting ook al met haar verantwoordelijkheid. "U was de leraar, bovendien ouder." De rechter acht bewezen dat de 28-jarige vrouw seksueel getinte Whatsapp- en Facebookberichten naar minderjarige leerlingen verstuurd heeft.
De twee slachtoffers zeggen dat de vrouw meer jongeren heeft misbruikt. Het is echter bij twee aangiftes gebleven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.