Video

Internetpedo Frank R. uit Cuijk had voorkeur voor 'extreme en dominante seks met jonge meisjes'

23 mei 2014 om 13:23
nl
In de jaren dat zedenverdachte Frank R. uit Cuijk actief was, ontwikkelde hij een steeds sterkere voorkeur voor 'extreme en dominante seks met jonge meisjes'. Zo verzamelde hij de slipjes van zijn minderjarige slachtoffers. Dat bleek vrijdag op de derde zittingsdag voor de rechtbank in Assen over de omvangrijke zedenzaak.
Geschreven door

Door alcoholmisbruik, zijn geïsoleerde leven en zijn drang naar seks heeft hij steeds meer toegegeven aan zijn fantasieën, stellen gedragsdeskundigen die R. hebben onderzocht.
De man (49) sloeg vaak een flinke hoeveelheid bier achterover als hij chatte met zijn jonge slachtoffers, gaf hij toe. "Soms maakte de alcohol me vrolijk, andere keren agressief."
Frank R. 'sociaal incompetent'Uit rapportages van gedragsdeskundigen blijkt dat R. een einzelgänger is en 'sociaal incompetent'. Hij heeft moeite om contact te leggen en kan zich slecht verplaatsen in anderen. Hij vluchtte in internet en ontdekte daar dat hij zich onbekommerd kon uitleven.
De voorgaande dagen was vooral internetpedo Frank R. uit Cuijk aan het woord. Vrijdag, op dag drie van het proces tegen hem, mogen deskundigen en slachtoffers hun zegje doen.
De ochtend begint met het doornemen van rapporten en het horen van psychologen. In de middag is het woord aan vier slachtoffers van Frank R. Dat gebeurt achter gesloten deuren.
Teleurstelling en drukIn de loop van het proces citeerde de rechter regelmatig uit politieverhoren en slachtofferverklaringen. Elk verhaal is verschillend, maar de rode draad is duidelijk. De meiden dachten online aan te pappen met een leuke jonge kerel, terwijl in werkelijkheid Frank R. achter het toetsenbord zat.
Als er ook fysiek werd afgesproken, was er altijd teleurstelling. "Het was een vieze man met een raar oog en een vreemd parfum." R. geeft aan nooit iemand gedwongen te hebben, ook niet in zijn extreme seksspelletjes, maar de slachtoffers geven iets anders aan. "Ik voelde me niet vrij en ik ging, maar mee om er vanaf te zijn."
R. ontwikkelde een strategie om online meisjes in te palmen. Al was hij niet de knappe 'Tom met sixpack', sommige slachtoffers gaven aan wel een soort sympathie te voelen. "Het was een lieve pedo." R. luisterde naar de problemen van de meisjes en zij besloten om dan toch maar met hem mee te gaan. "Anders was hij voor niets van zo ver komen rijden."
Chantage met beeldenR. gebruikte ook andere technieken, als er eenmaal foto's en filmpjes via de webcam waren opgenomen, dreigde hij ze regelmatig te verspreiden. Dan was er geen weg meer terug. "Dit was de grootste fout uit mijn leven", zegt een van de slachtoffers.
Verschillende slachtoffers luisterden de afgelopen dagen naar de verhalen in de rechtbank. Dicht tegen familieleden of lotgenoten aangekropen. Vol afschuw en met rode ogen. De verklaringen vrijdagmiddag zullen vermoedelijk niet minder emotioneel zijn.
Laatste procesdagVolgende week woensdag is de laatste dag van de inhoudelijke behandeling. Dan is het woord aan justitie en advocaat Tjalling van de Goot.
Meer weten? Volg verslaggever Rob van Kaathoven op Twitter, lees het verhaal van zittingsdag twee over het verleden van R. of bekijk onze themapagina www.omroepbrabant.nl/zedenzaakcuijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.