Video

Steekproef verkiezingen Europees Parlement: CDA populairst in Brabant, gevolgd door D66 en PVV

23 mei 2014 om 17:53 • Aangepast 24 april 2020 om 13:13
nl
Het CDA kent in Brabant nog steeds een rotsvaste kern. Dat blijkt uit gegevens van de steekproef door GeenStijl van de Europese Parlementsverkiezingen. De cijfers zijn door Omroep Brabant toegespitst op Brabant.
Geschreven door

GeenStijl nam in de steekproef 41 Brabantse gemeenten onder de loep. In die gemeenten kwam het CDA liefst zeventien keer op de eerste plek terecht wat betreft het aantal stemmen. Op nummer twee staat zowel D66 als PVV.
Het CDA is vooral in Veghel populair. Daar kreeg de partij ruim 40 procent van de stemmen. D66 krijgt daarentegen in Sint-Michielsgestel de meeste stemmen met bijna 25 procent. De PVV wint vooral in Rucphen, met bijna 40 procent.
Steekproef GeenStijlDe steekproef van GeenStijl kwam tot stand doordat het weblog reaguurders vroeg stembureaus te bezoeken om aanwezig te zijn bij het tellen van de stemmen. Hoewel de officiële uitslag in de Europese Unie pas zondagavond bekendgemaakt mag worden, werden de stembiljetten donderdag al geteld.
Bekijk de cijfers van alle Brabantse gemeenten hier. Sommige gemeenten ontbreken, omdat bij de uitslag geen reaguurders van GeenStijl waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.