Dreigende degradatie hockeyers Den Bosch (na 21 jaar) geen grote surprise

23 mei 2014 om 18:33 • Aangepast 24 april 2020 om 13:13
nl
De hockeyheren van Den Bosch ontbreken komend seizoen wellicht op het hoogste niveau. De ploeg van trainer Sjoerd Marijne moet zaterdag winnen van Voordaan in de play-outs om niet na 21 seizoenen af te zakken naar de Overgangsklasse.
Geschreven door

In 1994 promoveerden de mannen van Den Bosch naar de Hoofdklasse. In het eerste seizoen eindigden ze net boven de degradatiestreep. In de jaren daarna ging het steeds beter. In 1997 werd de ploeg zelfs tweede van Nederland en een jaar later werd de landstitel gepakt.
OverwerkDe Bossche mannen speelden tot 2002 een voorname rol in de Hoofdklasse. Daarna zakte de ploeg af naar de middenmoot. In 2011 waren de prestaties voor de eerste keer onvoldoende om zonder overwerk in de hoogste afdeling te blijven. In de play-outs werd echter gedecideerd afgerekend met Klein Zwitserland. Er werden twee zeges geboekt: 7-4 en 4-3.
Een jaar later eindigde Den Bosch opnieuw tiende in de Hoofdklasse en moest de ploeg weer de play-outs in. Tilburg werd in de eerste wedstrijd na shoot-outs verslagen, waarna op eigen veld het karwei kon worden afgemaakt. Dat gebeurde met een monsterzege: 7-0.
Korte oplevingNa een zevende plaats, vorig jaar, leek de herenploeg van Den Bosch weer de stijgende lijn te pakken. Het was slechts een korte opleving. Dit seizoen eindigde de ploeg opnieuw op plek tien in de competitie. Weer play-outs. Met nu Voordaan als tegenstander. De eerste wedstrijd werd woensdag met 4-0 verloren.
Marijne en consorten kunnen de nederlaag dit weekeinde wegpoetsen. Er moet dan zowel zaterdag als zondag van Voordaan worden gewonnen. Als dat niet lukt, verdwijnt Den Bosch naar de Overgangsklasse. De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur en wordt in Den Bosch gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.