Cast druk bezig met repeteren voor Berry, de Musical

HELMOND - De première is pas eind dit jaar, maar de castleden van Berry de Musical zijn al flink in touw om de liedjes en teksten eigen te maken. De musical is gebaseerd op het leven van oud-voetballer Berry van Aerle uit Helmond.

Het kan ook niet anders dan dat de repetities voor de musical plaatsvinden in de geboorteplaats van Van Aerle. Dinsdagavond waren de castleden vooral bezig met het oefenen van de liedjes.

Geen stervoetballer
Zingen kan François van der Zanden (48) wel, maar een balletje trappen zoals Berry dat kon, zit er niet in. "In mijn jeugd kon ik redelijk voetballen, maar daar was ik wel een van de minsten."

Door gesprekken met Berry probeert de acteur de voormalige topvoetballer neer te zetten zoals hij daadwerkelijk is. "Hoe is Berry op een feestje? En thuis? En met zijn kind? Daar hebben we allemaal over gesproken om een beeld te vormen van hoe hij is", aldus Van der Zanden.

Première
De komende tijd wordt er nog wel even geoefend, want de puntjes staan nog lang niet op de spreekwoordelijke I. De première van de musical is op 26 december.
Deel dit artikel: