Daisy Dirks uit Bakel krijgt de duizendste Startersbeurs: 'Eindelijk aan de slag'

BAKEL - De duizendste Startersbeurs wordt aanstaande maandagochtend om halftien uitgereikt. Daisy Dirks uit Bakel is de gelukkige. Zij gaat met de beurs aan de slag bij Faros Seniorendienstverlening. "Dan kan ik eindelijk aan de slag."
Dirks is al sinds september druk op zoek naar een baan, maar zonder succes. Ze kreeg tientallen afwijzingen binnen, voornaamste reden was dat ze geen werkervaring had. Daar komt nu verandering in.                            

'Aan de slag bij de ouders'
Dirks gaan maandag aan de slag bij Faros Seniorendienstverlening in Bakel, het bedrijf van haar ouders. "Ze helpen ouderen met alles, behalve met zorg. Denk hierbij aan het verhuizen van ouderen tot het helpen in de tuin. Door deze beurs kan ik eindelijk aan de slag gaan, dat was eerst financieel niet mogelijk.

Haar eerste werkdag zal een bijzondere zijn. Voordat ze begint met werken, krjgt ze eerst op het gemeentehuis de beurs overhandigd uit handen van wethouder Greet Buter. De bedenker van de Startersbeurs, Ton Wilthagen, hoogleraar van Tilburg Uiversity, is samen met Mirjam Sterk, ambassadeur Jeugdwerkloosheid, aanwezig bij de uitreiking.

Terugdringen jeugdwerkloosheid
De Startersbeurs is een project gericht op het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Tilburg is de eerste gemeente in Nederland die dit project omarmde. Met de Startersbeurs kunnen jonge starters op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren.

Al ruim duizend starters hebben een Startersbeurs aangevraagd via de website van de Startersbeurs. Op dit moment zijn er ruim 120 gemeenten die de Startersbeursregeling inzetten en er komen maandelijks nieuwe gemeenten bij. Bijna de helft van de starters die hun Startersbeurs hebben afgerond of tussentijds hebben beëindigd, heeft een contract aangeboden gekregen bij het leerbedrijf of elders.

Sinds april 2013
De Startersbeurs is ontwikkeld door de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en jongerenvakbonden FNV en CNV. In april 2013 zijn de eerste gemeenten gestart met dit initiatief.