Video

Met billen bloot in Someren tijdens open dag: 'Ik trek me er niets van aan'

1 juni 2014 om 13:10 • Aangepast 24 april 2020 om 13:31
nl
Nu de temperaturen stijgen, kunnen de dikke winterkleren definitief terug in de kast. Voor sommigen is dat ook meteen een geschikt moment om zowaar álle kleren uit te trekken, demonstreren ze zondag tijdens de Open Dag Naaktrecreatie.
Geschreven door

De meteorologische zomer is officieel begonnen, maar met wolkenvelden kan het nog fris zijn. Toch laat niet iedere naturist zich daardoor tegenhouden. Zij geven zichzelf tijdens de open dag op meerdere plekken in Nederland letterlijk bloot. Dit doen zij om mensen die twijfelen ook naakt rond te lopen in de natuur, net dat laatste zetje te geven.
'Ik trek me niet zoveel aan van het weer'Ook bij naturistenvereniging Zonnelust in Someren voelen ze graag de warme zonnestralen op de blote huid. Het terrein is beschut door bomen en struiken, maar er is ook plek om te zonnebaden. Echt warm was het zondag nog niet, maar enkele bezoekers lieten zich daar niet door tegenhouden. "Eerlijk gezegd ben ik net een ijsbeer. Ik trek me niet zoveel aan van het weer", vertelt een bezoeker.
Maar wat is er zo bijzonder aan naaktlopen? Volgens een kampeerder van Zonnelust heeft dat vooral te maken met de sfeer op de camping. "Er is hier een bepaalde groep mensen waarbij ik mij thuis voel. Mensen die respect hebben voor elkaar. En de vrijheid die je hebt om ongehinderd rond te kunnen lopen. Dat vind ik heel prettig." Een vrouw vult hem aan: "Als je hier kampeert, hoef je 's ochtends niet na te denken over wat je die dag aantrekt", lacht ze.
Ook een briesje voelen?De open dag voor naturisten is van tien uur 's ochtends tot vier uur 's middags. Belangstellenden die ook eens de kleren op de stoel willen laten hangen, kunnen bij tientallen verenigingen in Nederland terecht. In Brabant geven achttien clubs zichzelf bloot voor de buitenwereld:
- 't Vinkel (vereniging Hertogstad)- Achter Ut Huus- Athena Ossendrecht (vereniging Athena)- De Peelrand (vereniging De Peelrand)- De Posthoek (vereniging Zon en Leven)- De Reeshof (Hart van Brabant)- De Vaarselhof (vereniging Zonnelust)- Engelermeer- Galderse Meren- Heliantus (vereniging Heliantus)- Hemelrijk- Kraaijenbergse Plassen- Kuikseind (vereniging Zon en Leven)- Minicamping De Kreiterheide- Naturistisch Recreatiepark Elsendorp- Oostplas- Parelmoer (vereniging De Grens)- Recreatieplas Berkendonk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.