Video

'Gemeente verwijdert liefdesslotjes van Hoge Brug in Breda'

3 juni 2014 om 10:17 • Aangepast 24 april 2020 om 13:35
nl
Gemeente Breda verwijdert binnenkort de hangslotjes van de Hoge Brug in Breda. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

De slotjes verschijnen steeds aan het hek van de brug, als variant op de Pont des Arts in Parijs. Verliefde stelletjes hangen daar sinds een aantal jaar hangsloten aan de brug met hun namen of initialen erop. De sleutel gooien ze vervolgens in de Seine.
Acties tijdens JazzfestivalIn verschillende steden gebeurt dat sindsdien ook. In Breda verschijnen sinds vorig jaar juli regelmatig slotjes aan de Hoge Brug, maar de gemeente haalt ze steeds weg. Ook nu zullen ze opnieuw verwijderd worden, schrijft BN DeStem.
Sinds het jazzfestival in Breda hangen de slotjes weer aan de brug, door speciale acties van de horeca.
Ontwerper: 'geen probleem'De gemeente vindt het volgens BN DeStem leuk dat Bredanaars hun liefde willen uiten, maar niet aan de Hoge Brug, omdat het de architectonische waarde aantast en onhygiënisch is. Bovendien zou de brug het gewicht van de hangslotjes niet aan kunnen.
Volgens de krant vindt de ontwerper van de brug, Eloi Koreman, het geen probleem. Het hek zou sterk genoeg zijn, omdat het auto's moet kunnen opvangen die het water in dreigen te rijden. Hij vindt het een eer dat de liefde wordt geuit op zijn brug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.