Willemijn Verkaik uit Nuenen straalt in Londen in musical Wicked

LONDEN - Willemijn Verkaik is een van de grootste musicalactrices op dit moment. Al jarenlang speelt ze de hoofdrol van de groene heks Elphaba in Wicked. Ze was te zien in Duitsland, in Nederland, op Broadway in New York en nu speelt ze deze rol een jaar lang in dat andere musicalmekka van de wereld: Londen.

Willemijn Verkaik (39) werd geboren in Son en Breugel. Toen ze één jaar oud was, verhuisde de familie naar Nuenen. Daar groeide ze op. Op haar zeventiende ging ze naar Rotterdam, naar het conservatorium.

Willemijn had niet echt de ambitie musicalactrice te worden. Ze was zangeres. Trad op met bandjes, toerde door Nederland. Musicals kwamen pas in beeld toen ze een keer auditie deed voor Elisabeth'. Ze werd aangenomen en speelde in het ensemble. Succes kreeg ze in Duitsland, toen ze een rol kreeg in 'We will rock you'. Haar doorbraak kwam met de rol van Elphaba in Wicked. Eerst in Duitsland, daarna in Nederland. Toen een paar maanden op Broadway en nu een jaar lang in Londen.

In de kleedkamer
Verslaggever Tom van den Oetelaar sprak af met Willemijn in hartje Londen, Piccadilly Circus en hij spraak haar in de kleedkamer, terwijl ze groen wordt geschminkt.
Ze praten over haar succes en haar onzekerheden. Fans komen vanuit Rusland naar Londen om haar te zien spelen: "Je kan het niet bevatten eigenlijk hè, dat mensen die reis willen maken voor deze show maar zeker ook voor mij".

Onzeker
Musical, zingen en muziek zijn de passies van Willemijn. 'Ik ben ermee opgegroeid, mijn vader zong ook. Ik word heel blij van op het podium staan. Soms voel ik me beter op het podium dan ernaast. Eigenlijk ben ik een heel onzeker iemand. Het podium is een uitlaatklep. Dan weet je: dit kan ik, dit vinden de mensen leuk. Dus voel ik me daar zeker over.
Meer over dit onderwerp:
willemijn verkaik nuenen londen musicals wicked
Deel dit artikel: