Video

Campinggasten Vakantiepark Beekse Bergen surveilleren tegen inbrekers: 'Ze komen toch wel binnen'

4 juni 2014 om 04:51 • Aangepast 24 april 2020 om 13:38
nl
De vaste campinggasten van Vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek worden al weken geteisterd door inbraken. Niets in hun voortenten en caravans is meer veilig.
Geschreven door

De dieven slaan doordeweeks toe, als de campinggasten niet op het vakantiepark zijn.
Het begon met etenswarenDe inbraken begonnen aan het begin van het kampeerseizoen in maart. "Het begon heel onschulding met wat biertjes uit de koelkast", vertelt campinggast Rob. "Inmiddels ben ik een radio, walkietalkies en een lamp kwijt."
De dieven worden steeds brutaler. "Volgens mijn vrouw hebben ze zelfs onze oven gebruikt. Daarin zat gesmolten kaas en dat maken wij niet", aldus Rob. Het vakantiegevoel wordt vergald door de insluipers. "Mijn vrouw en kinderen durven hier niet meer alleen naar toe."
Tent gebarricadeerdOp hetzelfde veld staat Marco met zijn caravan. "Ik heb mijn voortent gebarricadeerd met allerlei spullen uit de voortent. Maar ze komen toch wel binnen." De dieven hebben geprobeerd de caravandeur te forceren. "Ik heb veel schade, maar ze hebben niks meegenomen gelukkig."
Libema, de eigenaar van het park heeft laten weten dat de beveiliging een extra oogje in het zeil houdt en ook de politie surveilleert op het park. Volgens de campinggasten is een periode van permanente bewaking de oplossing. "Het is waarschijnlijk één groep. Als die angel er uit is dan stoppen de problemen."
SurveillanceRob en Marco en de andere campinggasten op hun veldje hebben inmiddels zelf een surveillance opgezet. "Iedere dag komt er iemand van ons veld even checken of er niet weer ingebroken is", legt Marco uit.
Op andere veldjes gaat het er nog extremer aan toe vertelt Rob. "Daar verstoppen de mensen zich in hun voortent. Dan parkeren ze hun auto een stuk verderop en hopen zo een dief op heterdaad te betrappen."
Wat er gebeurt, mocht er daadwerkelijk een inbreker tegen de lamp lopen, wil hij niet over nadenken. "Geen idee wat er dan gebeurt, maar het lijkt hier wel het wilde westen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.