Sport woensdag: Van Iersel wint ook tweede EK-duel

4 juni 2014 om 16:39
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor beachvolleybalster Marleen van Iersel en Paul Haarhuis en zijn Fed Cupteam.
Geschreven door

Zege voor Van Iersel tijdens EK Marleen van Iersel heeft ook de tweede poulewedstrijd tijdens het EK beachvolleybal in het Italiaanse Cagliari gewonnen. De Goirlese was woensdag met Madelein Meppelink te sterk voor het Oostenrijkse duo Schützenhöfer/Plesiutschnig. Het werd 21-19 en 21-9. Dinsdag wonnen Van Iersel en Meppelink hun eerste groepswedstrijd, tegen het Noorse tweetal Kongshavn/Kjölberg, ook al met 2-0.
Captain Paul Haarhuis loot Slowakije met Fed Cupteam De Nederlandse tennissters nemen het begin volgend jaar in de Fed Cup in de eerste ronde van wereldgroep II op tegen Slowakije. Dat is het resultaat van de loting die woensdag op Roland Garros werd verricht.  Onder leiding van captain Paul Haarhuis uit Waalre promoveerde Oranje in april nadat het Japan in Den Bosch had verslagen.
Kiki Bertens en Arantxa Rus vervulden daarbij hoofdrollen. Slowakije heeft met Dominika Cibulkova de huidige nummer 10 van de wereld in huis. Daniela Hantuchova staat 31e op de wereldranglijst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.