Rosada Fashion Outlet in Roosendaal gaat fors uitbreiden

ROOSENDAAL - Rosada Fashion Outlet in Roosendaal gaat fors uitbreiden. Er komen 45 winkelpanden bij. De verkoopoppervlakte van het outletcentrum wordt ongeveer met de helft vergroot. "Hier hebben we de laatste jaren keihard voor gewerkt."
Het outletcentrum langs de snelweg A17 is momenteel ruim 15.000 vierkante meter groot en telt 80 winkelpanden. De uitbreiding verrijst tussen de Wouwbaan en het huidige centrum. De tweede fase wordt inmiddels met een groot reclamedoek aangekondigd.

Eind 2015 klaar
Volgens Gerben Boomsma, directeur van STABLE Outlet Management, gaat de bouw van de tweede fase naar verwachting eind dit jaar van start. De uitbreiding zou dan eind 2015 opgeleverd moeten zijn. Er zijn 'vele miljoenen euro's' mee gemoeid.


Langgekoesterde wens
De uitbreiding is een langgekoesterde wens van Rosada. Hoewel de gemeente Roosendaal in 2012 al een vergunning verleende voor de tweede fase, werd Rosada lange tijd tegengewerkt door lokale ondernemers, vastgoedbedrijven en de Stichting tegen Verruiming Zondagopenstelling. Die partijen wilden dat Rosada per jaar vijftien zondagen open mag zijn in plaats van 52. Dat bezwaar werd in oktober 2013 van tafel geveegd door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

"De uitbreiding is wel een opluchting, ja. Hier hebben we de laatste jaren keihard voor gewerkt", zegt Boomsma. "Qua oppervlakte gaan we er ongeveer 50 procent op vooruit en ook komt er 50 procent aan banen bij."

'Positieve schwung'
De uitbreiding is mede te danken aan de nieuwe eigenaar van Rosada, het outletcentrum in december 2012 overnam. De Engelse eigenaar heeft meerdere winkelcentra in bezit waaronder ook twee outlet centra in Frankrijk. "Zij hebben de plannen écht een zet in de rug gegeven", aldus Boomsma.

Ook de economische crisis en het steeds sterkere merkenpakket maken dat de consument de weg naar Rosada steeds beter weet te vinden. Na een aantal magere jaren is de leegstand bijna geheel opgevuld en het centrum verwelkomde in de week van Hemelvaart de meeste bezoekers in één week sinds de opening in 2006.

Resultaten beter dan gemiddeld
"We gaan heel goed. De resultaten zijn veel beter dan het gemiddelde in de retailmarkt, we zitten in een positieve schwung. Op dit moment is 95% van de panden in Rosada verhuurd en dat is nog nooit zo hoog geweest."

Volgens Boomsma zijn de eerste contracten met nieuwe huurders van de tweede fase inmiddels al getekend en zijn de onderhandelingen met andere partijen in volle gang.