Erp danst massaal op de beats van 7th Sunday Festival

ERP - Festivalterrein De Roost in Erp was zondag weer helemaal volgelopen voor het 7th Sunday Festival. Met 25.000 bezoekers is de zesde editie van het beste festival van Nederland volledig uitverkocht. Verdeeld over elf podia kwamen alle dancegenres aan bod, maar er traden ook bandjes op. "Dat doen we bewust om de veelzijdigheid te garanderen", aldus organisator Johan Dortmans.
Evenementenorganisatie Par-T verkocht elf dagen geleden de laatste kaarten. Het festival was nog nooit zo snel uitverkocht. Net als vorig jaar zit het weer ook deze editie mee. Het was zelfs warm, met een temperatuur van ruim 25 graden.

Maatregelen in verband met warmte
Vanwege de warmte werden voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo werd extra barpersoneel ingezet en waren er extra waterpunten bij de toiletten.

Het verkeer richting het festival verliep niet helemaal vlotjes, het stond al snel vast. "Dat gaan we aanpassen. Hoe weten we nog niet, maar het heeft onze aandacht voor volgend jaar", zo laat Dortmans weten.

Brabantse artiesten
Brabant was wat betreft de artiesten goed vertegenwoordigd zondag. Het Eindhovens duo Showtek gold als een van de hoogtepunten. Verder draaiden onder meer B-Front (Veldhoven), Zany (Beek en Donk), Ran-D (Zeeland), Brennan Heart (Tilburg) en La Fuente uit Eindhoven.

Vanwege de hitte en de kracht van de zon waren er dit jaar zelfs zogenaamde ‘insmeerbarren’ op het terrein. Jezelf laten insmeren was gratis, maar er werd wel om een donatie voor het KWF Kankerbestrijding gevraagd.Beste festival
7th Sunday werd begin dit jaar uitgeroepen tot 'Beste Festival van Nederland'. Volgens Johan Dortmans heeft dat waarschijnlijk meegespeeld in de snelle uitverkoop. "Waarschijnlijk zijn veel festivalbezoekers nieuwsgierig geworden naar wat het paradijs in the middle of nowhere te bieden heeft."