WK voetbal wordt 'battle of the gordeldieren': dieren hebben vertrouwen in Oranje

EINDHOVEN - De poulefase van het WK voetbal gaat geen probleem vormen voor het Nederlands elftal. Volgens Bert, het gordeldier van BestZoo in Best, verliest Oranje van Spanje maar wordt dit goedgemaakt door zeges op Australiƫ en Chili.
Bert deed zijn voorspellingen woensdagochtend. Hij kon per wedstrijd kiezen uit twee bakjes voer. Een bakje met de Nederlandse vlag en één bakje met de vlag van de tegenstander uit de poulefase. Met twee zeges zou Oranje zeker moeten zijn in een plek in de tweede ronde.

Onbegrepen Nostradamus?
Toch zijn er vraagtekens te zetten bij wat Bert bedoelde met zijn voorspelling. Tijdens het EK in 2012 gokte hij ook op de wedstrijden van Oranje en toen zat hij fout. Of hij moet steevast het land hebben aangegeven dat zou gaan verliezen.

Bert heeft bij het voorspellen van de WK-uitslagen serieuze concurrentie van gordeldier Levi van reptielenpark De Oliemeulen in Tilburg. Die voorspelde voor de camera van Man Bijt Hond dat Nederland zal winnen van Spanje en Chili en gelijk gaat spelen tegen Australië

Een zeer optimistische voorspelling, want Spanje wordt gezien als zwaarste tegenstander in de poule en Chili is een gevaarlijke outsider. 

Maar als Levi gelijk heeft, ontloopt Nederland waarschijnlijk topfavoriet Brazilië in de tweede ronde. Dat biedt perspectief op meer. Zouden we dan toch kunnen JUICHEN tijdens dit WK? Bondscoach Louis van Gaal zou het graag zien...