Etten-Leur neemt maatregelen tegen hangjongeren: 'We komen hier gewoon om gezellig te voetballen'

17 juni 2014 om 11:54 • Aangepast 24 april 2020 om 14:08
nl
De gemeente Etten-Leur gaat maatregelen nemen tegen hangjongeren. Dat is de uitkomst van een overleg dat er maandagmiddag is geweest tussen buurtbewoner van de wijk Hooghuis en de gemeente.
Geschreven door

Het afgelopen weekend werden bij huizen in de wijk stenen door de ruiten gegooid. Volgens de bewoners was dat een wraakactie van hangjongeren die overlast zouden veroorzaken.
WraakBuurtbewoners en de jongeren maken elkaar al maanden het leven zuur. Begin deze maand werden ook al ruiten vernield bij een partycentrum in de buurt. Veel buurtbewoners durven niet openlijk te praten de jongeren uit angst voor nieuwe wraakacties.
"Ze schelden voorbijgangers uit, steken banden van auto's lek en ze hebben zelfs een auto in brand gestoken, hoewel we dat niet kunnen bewijzen," aldus een buurtbewoner. "Ze nemen wraak op bewoners die klagen bij de jongeren over de overlast."
OverdrevenVolgens de jongeren wordt er zwaar overdreven door de buurt. Ze geven toe soms wat luidruchtig te zijn en troep te maken, maar daar blijft het volgens hen bij. "We komen hier gewoon om gezellig te voetballen," zegt één van hen. "Maar ik weet niet wat anderen hier precies doen."
"Ze zijn soms alleen maar bezig met de politie", vervolgt de jongen, "of die eraan komt of niet. Nou, dat doe je niet voor niets. Misschien moeten ze maar hard aangepakt worden door de politie, want zo'n ruit ingooien vind ik ook niet normaal."
Onduidelijk welke maatregelenWat de maatregelen zijn die de gemeente gaat nemen om de rust terug te brengen in de wijk is nog onduidelijk. De gemeente wil over een maand opnieuw met buurtbewoners overleggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.