Nieuw ontwerp voor website Omroep Brabant

EINDHOVEN - De online wereld verandert razendsnel. Steeds meer mensen internetten via hun mobieltje of tablet. Die ontwikkeling gaat zo snel dat inmiddels minder dan de helft van de bezoekers nog via hun laptop of desktopcomputer op onze website terechtkomt. Daarom lijkt de 'gewone website' vanaf nu meer op de Omroep Brabant-apps.
We hebben de afgelopen tijd al enkele veranderingen doorgevoerd, in de voorbereiding naar de nieuwe website. De beeldkwaliteit van de video-items is recent op de website en in de apps verhoogd naar HD.

De nadruk komt steeds meer te liggen op het nieuws. Dat is waarvoor de bezoekers naar www.omroepbrabant.nl komen.

Wat is er veranderd in de nieuwe site?
- Op de homepage is afgestapt van de rubrieksindeling. Net als in de apps is er één lijst met het belangrijkste nieuws uit de hele provincie. Via de navigatie kun je nog wel naar de verschillende rubrieken (net als in de apps).
- Het allerlaatste nieuws 'Net binnen' en het meest gelezen nieuws staan in de sidebar.
- Het menu blijft voortaan 'kleven'. Dat betekent dat je altijd kunt navigeren, hoe ver je ook naar beneden scrollt.
- Weer en verkeer hebben een prominentere plek op de homepage gekregen, je vindt het aan de rechterkant naast de pagina-opener.
- De carrousel met de rubrieksopeners heeft plaats gemaakt voor één grote opener.

Wat gaat er in de toekomst nog veranderen?
- De volgende stap is dat ook de mobiele website wordt aangepast.
- In de verdere toekomst biedt Omroep Brabant één responsive' website die zich automatisch aanpast aan het apparaat dat je op dat moment gebruikt om ons nieuws te bekijken.

Wat vind je ervan?
We zijn benieuwd naar jouw reactie op de veranderingen. Reageer onder dit artikel, mail je mening en opmerkingen naar internet@omroepbrabant.nl, of stuur een tweet naar @omroepbrabant.
Meer over dit onderwerp:
omroep brabant website apps internet