Viktorien van Hulst nieuwe directeur Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch

20 juni 2014 om 17:47 • Aangepast 24 april 2020 om 14:18
nl
Viktorien van Hulst wordt vanaf 1 december de directeur van Stichting Theaterfestival Boulevard en Stichting Bosse Nova. Momenteel is ze nog hoofd artistiek bureau van Toneelgroep Amsterdam.
Geschreven door

Viktorien van Hulst (1972) volgt Geert Overdam op, die sinds 1 maart 2003 directeur van beide stichtingen is. Hij gaat op 1 september 2015 met pensioen.
'Inspirerende omgeving in eigen stad'Van Hulst, die woont in Den Bosch, studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Voorheen was ze onder meer werkzaam bij Productiehuis Brabant en Festival CEMENT. Daarnaast vervult en vervulde ze diverse bestuurs- en adviesfuncties in de culturele sector, onder meer bij het Fonds Podiumkunsten.
Ze kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Na meer dan vijf jaren bij het grootste toneelgezelschap van Nederland, met dito regisseurs en een internationale werking, kom ik bij Theaterfestival Boulevard op een plek waar mijn liefde voor vernieuwende initiatieven en eigenzinnige, inspirerende podiumkunstenaars de ruimte krijgt en waar de mogelijkheid bestaat voor een intense relatie met een omvangrijk publiek. Ik voel me bevoorrecht in mijn eigen stad hieraan te mogen werken."
'Soepele overgang'Door Van Hulst tijdig aan te trekken, kunnen de werkzaamheden van Overdam beter worden overgedragen. Voorzitter besuur Theaterfestival Boulevard Jaco Reijerink is blij met de nieuwe directeur. "Met Viktorien van Hulst kiezen we voor een inhoudelijke en bevlogen directeur, die goed op de hoogte is van het hedendaags kunstenveld en die de positie van Theaterfestival Boulevard de komende jaren nog meer kan versterken."
Geert Overdam, de huidige directeur, blijft tot 1 september 2015 in dienst van Stichting Bosse Nova om daar nog een aantal nieuwe projecten te ontwikkelen en al lopende projecten tot een goed einde te brengen.
30ste Theaterfestival BoulevardDit jaar vindt de dertigste editie van het Theaterfestival Boulevard plaats, van 7 tot en met 17 augustus. Vrijdag 27 juni start de kaartverkoop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.