Drukbezochte luchtmachtdagen Gilze-Rijen zitten erop

GILZE-RIJEN - Onder een voorzichtig zonnetje stond Vliegbasis Gilze-Rijen zaterdag in het teken van de Luchtmachtdagen. Omroep Brabant zond de open dag van de Koninklijke Luchtmacht live uit. Op de wegen rondom de basis was het de hele dag erg druk.

Eerder vroeg Defensie bezoekers al om wat eerder naar huis te gaan, om verkeersopstoppingen te voorkomen. De meesten mensen gaven gehoor aan de oproep en de gevreesde lange files aan het eind van de bleven grotendeels uit.

Op de snelweg A58 tussen Breda en Tilburg stond zaterdag wel de hele dag file. De vertraging liep op tot bijna een uur. Rond elf uur 's ochtends werd al gevraagd om niet meer met de auto te komen, de parkeerplaatsen waren vol.

245.000 bezoekers
Tijdens de Luchtmachtdagen maakten honderdduizenden mensen kennis met de Koninklijke Luchtmacht, haar personeel en materieel. De open dagen werden traditioneel goed bezocht. Dit jaar kwamen er 245.000 mensen naar het evenement. Vrijdag, de eerste dag van de Luchtmachtdagen, namen 65.000 mensen een kijkje op de basis.

Dankzij de Luchtmachtdagen hebben vierduizend scholieren interesse getoond in werk bij de Luchtmacht. Luitenant-generaal Sander Schnitger zei zaterdag erg trots te zijn op de hoge bezoekersaantallen. Schnitger: "Dit hebben mijn mensen samen met andere defensie-onderdelen mogelijk gemaakt, top!"

Nagenieten van spectaculaire vliegshows
De hele dag waren er vliegshows te zien op de basis. Omroep Brabant zond van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's middags live beelden uit van vliegdemonstraties van teams uit binnen- en buitenland, met hun vliegtuigen en helikopters.

Kon je er niet bij zijn of wil je nog eens genieten van al het moois? Via uitzending gemist kun je een samenvatting van de Luchtmachtdagen nog eens bekijken.

Bekijk hier foto's die dit weekend zijn gemaakt. Via onze website en de apps voor smartphone en tablet kun je ook alles nog eens herbeleven. Defensie heeft ook een app over de Luchtmachtdagen voor Android en iOS.

Alles over de Luchtmachtdagen lees je op omroepbrabant.nl/luchtmachtdagen.

Deel dit artikel: