PSV’er Matavz woedend op Rubin Kazan en eist schadevergoeding

EINDHOVEN - Het afketsen van de transfer naar Rubin Kazan heeft bij PSV'er Tim Matavz kwaad bloed gezet. Hij zegt juridische stappen te nemen tegen de Russische voetbalclub en eist een schadevergoeding. Dat meldt Legal Sport, de juridische vertegenwoordiger van de Sloveen, vrijdag op de officiële website.
Matavz zou in januari naar Rubin Kazan vertrekken, maar dat feest ging voor de aanvaller op het laatste moment niet door. Hij kwam niet door de medische keuring. Volgens de artsen van de aanvaller was hij echter gezond genoeg om door de keuring te komen.

Volgens de vertegenwoordiger was er tussen PSV en Rubin Kazan al sprake van een rechtsgeldige overeenkomst. Matavz hoopt nu een schadevergoeding te krijgen omdat Rubin Kazan zich volgens hem niet aan de afspraken heeft gehouden. De aanvaller overwoog al in maart om naar de rechter te stappen.

Geruchtmakende transfer
Hoeveel Matavz van de Russische voetbalclub eist, is nog niet bekend. De Sloveen hoopt in ieder geval aan compensatie het verschil te krijgen tussen zijn huidige salaris bij PSV en de vergoeding die hij van Rubin Kazan zou krijgen.

De Eindhovense club is al eerder naar wereldvoetbalbond FIFA gestapt na het afketsen van de geruchtmakende transfer. PSV en Rubin Kazan bereikten in december een overeenstemming over een transfersom van acht miljoen euro.
Meer over dit onderwerp:
voetbal tim matavz psv rubin kazan transfer